Formular rezervare
Voucherele lunii Mai!

Restaurant Sergiana Centrul Vechi

Muşchiuleţu’ împletit la vin  o poftit. Roşu a primit!

Oricât aş vrea, nu pot să nu mă minunez cum se-mpletesc trei fâşii de muşchiuleţ, c-un fir de afumătură. În schimb,  nu mă mir şi nu întreb cine o pus nume la zos ş-o botezat mâncarea aşa:  MUŞCHIULEŢ ÎMPLETIT CU SOS HAIDUCESC. Că io în istoria noastră n-am auzit, dom’le, de HAIDUCI GASTRO!!!  Aşa că vă poftesc să mâncaţi şi  să vă bucuraţi de toate, şi de paharu’ de vin cu care vă cinstesc bucătarii. Roşu, la Sergiana, în Ţentru’ Vechi!


Restaurant Sergiana din Mall Coresi Braşov

De jar şi Gorgonzola, Joiana n-o fugit şi cu gomboţi e premiată... pentru curaju’ dovedit!

Muşchiul de vită e o delicatesă, iar un bucătar priceput ştie ce şi cât să-i adauge ca să o pună în valoare... De pildă sosul-cremă din Gorgonzola. Bine dozat, transformă totul într-o mostră de rafinament pe care vă recomandăm să n-o rataţi. O sugestie: ca garnitură, alegeţi legume sotate şi nu veţi regreta.  Aşa cum sunt sigur că nu veţi regreta surpriza cu care vă confruntă bucătăria: găluşti cu prune. La desert, în Coresi, la Sergiana!


Restaurant Sergiana din Mall AFI Braşov

La poveşti cu garniţă şi gospodine, lângă mâncare, vinu’ roş’ mere chiar bine! 

Garniţa, un soi de oală-bidon, a ţinut zeci de ani loc de frigider în cămările din vechime. În ea, gospodinele păstrau cărnuri şi cârnaţi, totul prăjit şi sigilat cu untură topită. Iar câteodată aşezau pe foc un ceaun cu cărnuri din garniţă, puneau de mămăligă şi tocau o varză murată. Aşa-i Ceaunu’ lu Tuşa, şi vă poftim la o porţie de mâncare bătrânească. Iar ca premiu pentru răbdarea cu care aţi ascultat povestea, primiţi un pahar de vin. În AFI, la Sergiana!


Restaurant Casa Tudor

Berbecu’ e solist, când şade pe grătar, da’  la desert primeşte Şomloi. În dar!

Cotletele de berbecuţ, suculente, aromate, dichisite de nu ştii prin ce cuptor s-au frăgezit, ori pe ce grătar s-au rumenit, sunt una din tentaţiile permanente de la Casa Tudor. De data asta, vi le recomandăm însoţite de cartofi gratinaţi cu broccoli. Însă bucătăria are şi o surpriză: în Mai, lângă cotlete, puteţi să vă bucuraţi de un cadou la desert: Şomloi. La Casa Tudor!


Restaurant Ceasu' Rău

Pofta de păstrămioară se-mpacă cu un vin. Şi orice supărare zboară! 

Că e la grătar, ori la tigaie, nu-i aşa de important, atâta timp cât un meşter se ocupă de ea.  Ştie el mai bine ce şi cum să dreagă ca să vă bucuraţi de-o păstrămioară însoţită de mămăliguţă şi-un pahar de vin roşu. Meşterii din bucătărie îl aleg şi vă cinstesc, pentru că... suntem la Ceasu’ Rău!


Restaurant Sub Cetate

Păstrăvu’, când s-o născut, de capere nimic n-o ştiut. Acu’, că-i filetat, capere şi vin o căpătat!

Păstrăvul, o ştim cu toţii, e dulce şi fraged, chiar fin.  Se zice însă că varietatea somonată e şi mai şi, adică e mai cărnoasă, şi mai generoasă la gătit. Ş-atunci, zic eu, un Filé de Păstrăv Somonat n-ar sta rău pe grătar, nici apoi în farfurie, lângă un sos de capere. Iar paharul de roze cu care vă cinstesc bucătarii va fi cum nu se poate mai nimerit. În Râşnov, la Sub Cetate!


Restaurant Stâna Turistică

Capra cu poame muşchiuleţu’ l-a-ndulcit, ş-o pus ş-o plăcintă la sfârşit! 

V-am tot spus, da’ să nu vă supăraţi,... tare mândri suntem când ştim că vă plac mâncărurile nostre.  Uite d-aia Baciu vrea să vă cadorisească cu ceva la masă.  De comandaţi luna asta Porc înfundat de-o capră înverzită, de jar jeruită şi cu poame’ndulcită – adică Muşchiuleţ umplut cu brânză de capră şi spanac, cu sos de coacăze şi legume la grătar – el vă cinsteşte c-o plăcintă cu mere. În Poiană, la Stâna cu Bunătăţuri!


Vezi AICI VOUCHERELE LUNII MAI!

Pentru a beneficia de ofertele lunii, folosiţi aplicaţia Sdelivery. Dacă nu o aveţi încă, o puteţi descărca din Google Play (Android) sau App Store (iOS).

Navigare rapidă

Calendarul Sergiana Noutăți Gătește cu Sergiana