Restaurant Sergiana Mureşenilor
Sasu’, ce-l aveam vecin, punea aluat peste tocană. Îi mai bună, c-un pahar de vin!
Tocana asta se cheamă OSPĂŢUL SASULUI şi zău că sub acoperământul de aluat găseşti un ospăţ! Nu numai că saşii au adunat în reţetă doar lucruri faine - pulpă de Angus, bogăţie de legume, vin, mirodenii – dar au pus şi pricepere, şi langsam. Adică tihnă şi răbdare. Bucuraţi-vă de Ospăţul Sasului şi de paharul de vin roşu cu care vă cinsteşte bucătăria. La Sergiana, în Ţentru’ Vechi!
Restaurant Sergiana Coresi
Când te pui la masă, n-oi fi supărat, de primeşti şi vin. În pahar, gata turnat!
Tocana asta ardelenească îi aşa de faină şi face bine de zici că-i leac, nu doar mâncare. Îi tomnită cu bucăţi de ceafă şi cârnat afumat şi cu zos din zupă, cu smântână şi morcovi, de te-alină de la foale, pân’la casa sufletului. Iară când ai şi vin în pahare – fac cinste gazdele! - nu mai ai strop de ştres şi supărare. În Coresi, la Sergiana!
Restaurant Sergiana Afi
Freptura-i pe chiatră aşezată şi’n clătite îi pusă ciocolată!
Ăsta chiar că-i un grătar special, iar de vă place, cine ştie,... poate schimbăm şi meniul... De data asta, vrăbioara şi antricotul de Angus le-am tranşat special pentru o porţie de grătar nici prea mare, da’ nici mică, şi le-am potrivit pe-o piatră, aşa ca să-ncapă friptura toată. Acum mai trebuie doar s-alegeţi: vrăbioară sau antricot?! Noi am ales să vă îndulcim, la urmă, cu clătite cu ciocolată. În AFI, la Sergiana!
Restaurant Casa Tudor
Berbecu’ n-are garnitură pe grătar, dar primeşte vin. În dar!
Cotletele de berbecuţ, suculente, aromate, dichisite de nu ştii prin ce cuptor s-au frăgezit, ori pe ce grătar s-au rumenit, sunt una din tentaţiile permanente de la Casa Tudor. Însă în octombrie, lângă grătar, puteţi să vă bucuraţi de un generos pahar de vin rubiniu. Bucătăria face cinste! La Casa Tudor.
Restaurant Ceasu`Rău
Pofta-i poftă, n-o iei într-o doară, ci o tratezi cu vin, la... păstrămioară!
Toamna revin în actualitatea bucătăriilor mielul, oaia şi berbecu, iar calendarul îmbogăţeşte pivniţele cu damigene-n care fierbe vinu’, ori se adună ţuicile. În Octombrie, bucuraţi-vă de o minunăţie de pastramă, alături de un pahar de vin roşu. Bucătăria face cinste cu vinul! La Ceas.
Restaurant Sub Cetate
Somonul e bun, nu zic,… dar e divin, când dă de vin!
Un generos filé de somon nu are nevoie de prea multe laude, ci mai degrabă de pricepere ca să nu fie prea mult sau prea puţin gătit. Iar dacă e servit c-un sos cu inspiraţie potrivit, masa devine un festin. Aşa că paharul de roze, cel cu care vă face cinste gazda, merge de minune. În Râşnov, la Sub Cetate!
Restaurant Stâna Turistică
Medalionul, după coniac, brânză şi pere, vrea şi orez. Aşa că-n lapte vi-l aşez!
Ţineţi minte! - Rotocoalele de Porcşor cu Coperiş de Pară şi Brânze, ori Medalioanele de porc, cu pară, brânză şi sos brun, cu smântână şi coniac, sunt două nume pentru aceeaşi minunăţie de mâncare. Unii flăcăi dintre ce-i care vă servesc îi spun într-un fel, jupâniţele în altu’,... asta-i tot. Ba nu,... îi musai să vă spun că bucătarii vă cinstesc cu un dulce care are acelaşi nume pentru toţi: orez cu lapte. La Stâna cu Bunătăţuri!
Vezi AICI VOUCHERELE LUNII OCTOMBRIE