Calul Bălan e o gazdă bună care vă invită să vă bucuraţi de Bunătăţuri şi vinuri de soi, într-o atmosferă de poveste. Pentru că aici se ţes clipe magice pentru vacanţele voastre.

Formular rezervare
Voucherele lunii Iulie
Restaurant Sergiana Mureşenilor

Muşchiuleţu’ împletit la cioco s-o dedulcit. Că clătite o găsit!

Am jurat, nu mă mai mir cum se-mpletesc fâşii de muşchiuleţ împreunate c-un hir de afumătură. Nici nu-ntreb cine o pus nume la zos ş-o botezat mâncarea aşa:  MUŞCHIULEŢ ÎMPLETIT CU SOS HAIDUCESC. Atât vă spui:  luaţi, mâncaţi şi bucuraţi-vă, da’ la urmă mai lăsaţi oţârâ loc că vin clătite cu nucă şi sos de ciocolată. Sunt cadou, c-asta-i bucuria bucătarilor. La Sergiana, în Ţentru’ Vechi!


Restaurant Sergiana Coresi

Lângă muşchiuleţ poşate, cu apă şi vin, perele se cer udate. Să nu fie deocheate!

Vin roşu, anason, portocale, foi de dafin, un strop de zahăr şi oţet balsamic, exact atât cât trebuie. Cu asta începe sosul în care fierb cam 15 minute perele. În acelaşi timp, feliile de muşchiuleţ sunt tratate la foc mic, iar cartofii copţi  vin şi ei la întâlnire. Reuniunea din farfurie e spectaculoasă şi foarte gustoasă, având o identitate... aleasă: Muşchiuleţ de Porc cu Pere Poşate în Vin, cu Sos de Vin Roşu şi Cartofi Copţi. Apa plată şi paharul de roze sunt bonusul care vă ajută să trageţi concluziile de final. La Sergiana, în Coresi!


Restaurant Sergiana Afi

Porcu’, emancipat, cere apă la espresso, să nu fie deshidratat! 

Când comandaţi, adăugaţi garnitura de cartofi gratinaţi unui muşchiuleţ de porc împănat cu solzi de usturoi şi fire fine de afumătură. În câteva clipe veţi descoperi că bucătăria vă sugerează o scurtă siestă oferindu-vă o apă plată şi un espresso scurt. În AFI, la Sergiana

Fulgi de porumb şalăul a pretins, dar şi către vin paharul a... întins! 

O reţetă lejeră, excelentă pentru un răgaz în mijlocul zilei sau dincolo de cortina serii, şalăul în fulgi de porumb, asortat cu cartofi gratinaţi cu broccoli,  e întotdeauna o alegere fericită. Unde mai pui că timp de o lună şalăul e însoţit şi de un pahar de vin. Bucătăria face cinste! În AFI, la Sergiana!


Restaurant Casa Tudor

Bacon, gorgonzola şi spanac primeşte-un pui. În plus, apă şi espresso i se aduc, tot lui!

Umplut cu spanac, apoi rulat în bacon şi tapetat cu sos din Gorgonzola, pieptul de pui devine o experienţă gastronomică ce nu trebuie ratată. Iar cele două cadouri de final, apa plată şi un espresso, fac din această alegere o ocazie să vă bucuraţi de momente delicioase şi destinse . La Casa Tudor


Restaurant Ceasu`Rău

Vita are, în bucătărie, naşi. Ei îi aduc cadou doi papanaşi!

MUŞCHIUL DE VITĂ CU SOS DE CIUPERCI ŞI COSTIŢĂ AFUMATĂ e atât de gustos, încât vorbele sunt prea sărace ca să descrie aşa o bunătate. Iar dacă vine la pachet cu o porţie de papanaşi, din partea bucătăriei, mi-e şi frică să mă gândesc ce furtună de pofte se poate stârni la Ceasu’ Rău. La Ceasu’ Rău,... ca la mama acasă!


Restaurant Sub Cetate

Tochitura, cea etajată, pofteşte nişte ciocolată. O găseşte în clătită, toată!

Tochitura, în mod tradiţional, are în reţetă cârnaţi afumaţi, ceafă, o mână de ficăţei, iar mămăliga, telemeaua şi ochiul de ou nu pot lipsi. De data asta, o lună întreagă, apare şi o porţie de clătite cu ciocolată. Iulie, la Sub Cetate, în Râşnov, unde tare bune-s toate!


Restaurant Stâna Turistică

Căprioara, după arpagic, numără foi cu iaurt. Din plăcintă, logic!

Nu o să obosesc niciodată să spun că, atunci când comandaţi Căprioară cu Ciuperci şi Arpagic Murat, e bine să vă bucuraţi de fiecare îmbucătură. Nu vă grăbiţi, răsfăţaţi-vă gustând carnea fragedă fragedă, arpagicul cu textura sa viguroasă şi sosul  bogat, cu accente subtile  de pădure şi afumătură. Va fi o sărbătoare a gusturilor încheiată cu vestita plăcintă cu foi cu iaurt. Bucătarii fac cinste, la Stâna cu Bunătăţuri!

Vezi AICI VOUCHERELE LUNII IULIE

Navigare rapidă

Calendarul Sergiana Noutăți Gătește cu Sergiana