
Restaurant Sergiana Mureşenilor
Muşchiuleţul înfundat, ăl cu coacăze pe cap, mere-n plăcintă a căpătat.
Dacă-ţi faci curaj şi-i citeşti numele din meniu, Muşchiuleţu’ de Porc Înfundat cu Spanac şi Brânză de Capră, ăl Dres cu Zos de Coacăze şi Însoţit de Zarzavaturi la Grătar te răsplăteşte din plin. Mai întâi pentru că e delicios şi nu te întâlneşti oriunde cu aşa ceva, iar pe urmă gazdele te cinstesc şi c-o plăcintă cu mere.. Bunătăţuri, la Sergiana, în Ţentru’ vechi!
Restaurant Sergiana Coresi
Stroganoffu’, cum se spune, găseşte clătite cu cremă de alune!
Nu vă mai spun cum e aleasă şi gătită carnea de vită , nici câte intră în sosul gustos de la Stroganoff. Vă poftesc să vă bucuraţi de minunăţia asta delicioasă, iar apoi să savuraţi clătitele cu cremă de cacao şi alune. Desertul e din partea casei! În Coresi, la Sergiana.
Restaurant Sergiana AFI
Un ceaun asortat, şi plăcinta ce-a urmat, pe meseni i-a bucurat. Asta am aflat!
eaunu’ lu’ Tuşa e o porţie de poveste pusă în farfurie. A început pe când garniţa din cămară ţinea loc de frigider. În ea se păstrau cârnaţi şi bucăţi de carne, totul fiind prăjit şi sigilat cu untură topită. Din când în când, Tuşa’, ca toate gospodinele de atunci, aşeza pe foc un ceaun cu cărnuri din garniţă, punea de mămăligă, toca o varză murată şi toată casa se aşeza la masă. Asta-i povestea Ceaunului lu’ Tuşa, iar finalul e o plăcintă cu mere, un cadou dulce din bucătărie. În AFI, la Sergiana!
Restaurant Casa Tudor
Un pui emancipat poartă gorgonzola, spanac şi bacon. Budinca, doar mere şi anason!
Umplut cu spanac, apoi rulat în bacon şi tapetat cu sos din Gorgonzola, pieptul de pui e o experienţă gastronomică ce nu trebuie ratată. Cât despre budinca de gris, cu mere caramelizate şi anason, vă spun doar atât: e cadoul bucătarilor şi vă va încânta. Cu siguranţă! Delicii, la Casa Tudor!
Restaurant Ceasu' Rău
Pofta de păstrămioară se-mpacă c-un vin. La masă, pentru inimioară!
Că e la grătar, ori la tigaie, nu-i aşa de important, atâta timp cât un meşter decide cum e mai bine. Ştie el mai bine ce şi cum să dreagă ca să vă bucuraţi de-o păstrămioară însoţită de mămăliguţă şi-un pahar de vin roşu. Meşterii din bucătărie îl aleg şi vă cinstesc,... pentru că e bine la Ceasu’ Rău!
Restaurant Sub Cetate
Ceaunu’ cărnuri şi-a dorit, le-a primit. Apoi cu vin le-a primenit!
Ceaunu’, pe nedrept numit mic, la Sub Cetate e bine întocmit. Are de toate: coaste de porc, cârnaţi de casă şi bucăţi de ceafă. La masă ajunge însoţit de mămăligă şi varză murată, iar bucătarii noştri îi pun alături şi un pahar de vin. În Râşnov, la Sub Cetate!
Restaurant Stâna Turistică
Căprioara, după arpagic murat, o plăcintă a dorit. Cu stafide a primit!
Când comandaţi Căprioară cu Ciuperci şi Arpagic Murat, porţia e ca o poveste din bucătărie ce trebuie ascultată în tihnă. Adică nu vă repeziţi s-o înfulecaţi în grabă, ci bucuraţi-vă de fiecare îmbucătură. Căprioara-i fragedă, ciupercile şi arpagicul mura se scaldă-n sosul bogat, c-un strop de afumătură descântat! Iar la urmă, bucătarii sfârşesc povestea cu o plăcintă cu foi din iaurt, cu brânză şi stafide. Un dar dulce, la Stâna cu Bunătăţuri!
Vezi AICI VOUCHERELE LUNII IANUARIE!