Restaurant Sergiana Mureşenilor
Un Ceaun şi un pahar se potrivesc minune, când unu-i cu vin de dar!
Din Ceaunu’ lu’ Tuşa ajung pe masa voastră cârnaţi şi cărnuri de porc dogorite, dar nu dea-acum, ci din cele puse la păstrare în garniţa cu untură! Aşa prind gust mai fain şi, cei drept, aşa se făcea când nu erau frigidere-n fiecare casă. Când vi se face poftă de aşa ceva, culegem Bunătăţurile din garniţă, le dichisim în tigaie şi vi le aducem c-o mămăligă proaspătă şi varză murată. Aşa cum ne-o învăţat Tuşa! Iar la urmă vă cinstim c-un pahar de vin roşu de soi. La Sergiana, în Ţentru Vechi!
Restaurant Sergiana Coresi
Lângă Mix Grilu’ cu Prăjiţi, bere de la Ursus primiţi. Cooler sau fără’ alcool!
Ce ai putea să-ţi mai doreşti, când pe grătar ţi se pregătesc 4 piese delicioase: muşchiuleţ împănat, piept de pui, Cârnăciori suculenţi şi nobiliarul muşchi de vită Angus?! Ei bine, Ursus plusează şi luna asta vă face cinste c-o sticlă de bere la 330 ml! Voi alegeţi: Cooler sau fără alcool. Însă nu uitaţi garnitura, alegeţi cartofi prăjiţi ş-o să fiţi mulţumiţi. În Coresi, la Sergiana!
Restaurant Sergiana Afi
La Coastele cu Ţărăneşti, o bere primeşti. Ursus Cooler sau alcool-free, la volan şofer să fii!
Coastele la grătar, cu tot cu cartofii ţărăneşti, nu prea mai au nevoie de altceva ca să fie o tentaţie căreia nu e uşor să-i rezişti... Însă Ursus duce oferta la următorul nivel şi lansează o invitaţie 100% irezistibilă, pentru la Costele cu Ţărăneşti face cinste c-o sticlă de bere! Voi alegeţi: Cooler sau fără alcool, ambele variante la 330 ml. În AFI, la Sergiana!
Restaurant Casa Tudor
Crapul din saramură e premiat, c-un vin alb dedicat. La pahar livrat!
La Casa Tudor regula spune că saramura bună se face cu crap românesc. Întotdeauna! Bucăţile generoase de crap se aliniază pe grătar alături de o bogăţie de legume, în timp ce sosul e descântat pe plită aşteptându-şi intrarea în scenă. Accentul uşor picant vine odată cu ardeiul iute – copt şi el! Finalul din farfurie e spectaculos şi delicios, iar un pahar de vin alb e surpriza bucătăriei. Saramura, tradiţională şi gustoasă, la Casa Tudor!
Restaurant Ceasu`Rău
Cotletul, când e picant, are anume dulceaţă. O ţine în clătite, că le răsfaţă!
La Ceasu’Rău, nu-i musai ca fiecare cotlet să ajungă pe grătar. De multe ori, fasonat, parţial dezosat şi brezat – adică iute în tigaia încinsă tratat - cotletul e apoi lăsat, la foc domol, într-un sos delicios, uşor picant. Un piuré de cartofi cremos însoţeşte Cotletul în Sos Picant, iar clătitele cu dulceaţă pun un accent dulce la final. Din partea bucătarilor, la Ceasu’Rău!
Restaurant Sub Cetate
Unui ciolan aşezat pe varză, clătita-i zice: ciocolata e de bază!
Când din ceaun răzbate chemarea ciolanelor afumate, pofticioşii se-ntreabă cu ce-or fi asortate?! La masă, găsesc răspunsul pe... varză. Apoi mai află că, de data asta, ciolanul e şi cu clătite cu ciocolată. La Sub Cetate, Bunătăţuri, toate!
Restaurant Stâna Turistică
Brânza de capră şi muşchiuleţul au trecut la fapte ş-au pus de-un orez cu lapte!
Zice-ţi drept, v-ar fi venit în minte să umpleţi un muşchiuleţ de porc cu brânză de capră şi spanac, şi pe urmă să-l dichisiţi cu sos din coacăze, ba să puneţi lângă el şi nişte legume fain grătăruite?! Uite că bucătarii noştri l-or făcut şi vă poftesc să vă bucuraţi de Porcu’ înfundat de-o capră înverzită, de jar jeruită şi cu poame’ndulcită – c-aşa i-or dat nume. După aia vă cinsim şi c-un dulce bătrânesc, da’ care place şi obrazului domnesc: orez cu lapte. În Poiană, la Stâna cu Bunătăţuri!