Calul Bălan e o gazdă bună care vă invită să vă bucuraţi de Bunătăţuri şi vinuri de soi, într-o atmosferă de poveste. Pentru că aici se ţes clipe magice pentru vacanţele voastre.

Formular rezervare
Voucherele lunii Aprilie
Restaurant Sergiana Mureşenilor

Mistreţu’, din pădure alune şi ciuperci ş-a adus, da’n pahar, vin roş’ şi-a pus!

Să fim înţeleşi: Meda lu’ Ion, şi-o făcut din zestre un Medalion de Mistreţ!- aşa spune gluma care vă prezintă-n meniu Şpeţialitatea Găzdaşului Şef. Dacă zâmbiţi când o citiţi, vă veţi bucura delectându-vă cu medalionul în crustă de alune, cu ciuperci, sos de merişoare şi piuré de cartofi. O minunăţie care va fi însoţită de un pahar cu un cupaj generos, între soiurile Fetească Neagră şi Saperavi, de la casa de vinuri Domeniile Davidescu. Un strop de veselie şi, pe masă, bogăţie...în Centrul Vechi, la Sergiana!


Restaurant Sergiana Coresi

De jar şi Gorgonzola, Joiana a aflat, şi-mparte vin şi apă. Gratis, că s-a bucurat!

Închipuiţi-vă un nobiliar muşchi de vită al cărui gust este cu desăvârşit de sosul-cremă din Gorgonzola... E o mostră de rafinament pe care o puteţi savura alături de garnitura preferată, însă, dacă ne daţi voie, vă sugerăm legumele sotate. Oricum, nu vă grăbiţi, savuraţi în tihnă această masă căreia bucătăria îi adaugă apa plată şi un pahar de merlot, un vin generos, din gama Nomad a casei de vinuri Aurelia Vişinescu. Cadouri savuroase, la Sergiana, în Coresi!


Restaurant Sergiana Afi

Porcu’ s-a  emancipat, acum cere apă, la espresso, să nu fie deshidratat!

Adăugaţi garnitura de cartofi gratinaţi unui muşchiuleţ de porc care împrumută accente subtile de la solzii de usturoi şi fragmentele fine de afumătură cu care este împănat. În câteva clipe veţi descoperi că sunteţi gata să vă bucuraţi de o scurtă siestă pe care bucătăria v-o face cadou alături de o apă plată şi un espresso scurt. În AFI, la Sergiana!


Restaurant Sergiana Afi

Pulpa când a dezosat, şefu’ a decretat: grătaru’, de apă şi espresso, să fie escortat!

Italienii recomandă un espresso scurt la încheierea mesei. Bucătăria noastră vi-l face cadou adăugându-i şi o apă plată. Asta dacă aţi ales o generoasă pulpă dezosată de pui, pusă pe grătar şi însoţită de clasicii, universalii, nelipsiţii cartofi prăjiţi. În AFI, la Sergiana!


Restaurant Casa Tudor

Berbecu’ n-are garnitură pe grătar, dar apoi primeşte spanac şi roze în pahar!

Cotletele de berbecuţ, suculente, aromate, dichisite de nu ştii prin ce cuptor s-au frăgezit, ori pe ce grătar s-au rumenit, sunt una din tentaţiile permanente de la Casa Tudor. Obişnuiţii casei spun însă că cele mai bune se mănâncă primăvara. În Aprilie puteţi verifica acest lucru, iar ca recompensă bucătăria vă oferă nu doar un pahar de roze, ci şi garnitura: un cremos piuré de spanac. Cadouri duble, la Casa Tudor!


Restaurant Casa Tudor

Încălzirea globală pe şalău l-a alarmat, ş-atunci cu îngheţată a fost... calmat!

Fileul de şalău pané este delicios, însă în varianta cu crusta din fulgi de porumb trece peste acest nivel şi dobândeşte un atribut special. În plus, alături de cartofi gratinaţi cu broccoli, devine o masă lejeră şi reconfortantă, potrivită în orice moment al zilei. Ce ziceţi însă dacă bucătăria vă livrează odată cu acest şalău şi un desert?! Îngheţată, un supliment dedicat stării de bine. La Casa Tudor!


Restaurant Ceasu`Rău

Cotletul, când e picant, are-n clătită ciocolată. Aşa e mai pedant!

La Ceasu’Rău, nu-i musai ca fiecare cotlet să ajungă pe grătar. De multe ori, fasonat, parţial dezosat şi brezat – adică iute în tigaia încinsă tratat -  cotletul lăsat, la foc domol, într-un sos delicios, uşor picant. Un piuré de cartofi cremos  însoţeşte Cotletul în Sos Picant, iar clătitele cu ciocolată, oferite de bucătari, pun un accent dulce la final.  La Ceasu’Rău!


Restaurant Sub Cetate

Coastele pun vin în pahar şi ciocolată-n tartă. Ambele, în dar!

Dacă v-aţi garnisit coastele cu cartofi copţi pe acelaşi grătar, veţi avea o mare... era să spun surpriză! Dar chiar şi dacă o deconspir acum, sunt sigur că vă veţi bucura de tarta cu ciocolată şi sfertul din Vinul Casei oferite de bucătărie. Nu-i păcăleală, sunt delicii duble, în Aprile, la Sub Cetate!


Restaurant Stâna Turistică

Căprioara după arpagic, nu vrea aspic, ci foi cu iaurt. Un pic!

Nu o să obosesc niciodată să spun că, atunci când comandaţi Căprioară cu Ciuperci şi Arpagic Murat, e bine să vă bucuraţi de fiecare îmbucătură. Nu vă grăbiţi, răsfăţaţi-vă gustând din căprioara fragedă, din arpagicul murat şi sosul  bogat, cu ciuperci ş-un strop de afumătură descântat! La urmă, bucătarii vă cinstesc cu vestita plăcintă cu foi cu iaurt. La Stâna cu Bunătăţuri!

Vezi AICI Voucherele lunii Aprilie!

Navigare rapidă

Calendarul Sergiana Noutăți Gătește cu Sergiana