Calul Bălan e o gazdă bună care vă invită să vă bucuraţi de Bunătăţuri şi vinuri de soi, într-o atmosferă de poveste. Pentru că aici se ţes clipe magice pentru vacanţele voastre.

Formular rezervare
Timp de preparare
Timp de preparare
20 Minute
Timp de gătire
Timp de gătire
30 Minute
Porții
Porții
2 Persoane
Ingrediente
Medalion de porc cu pere şi burduf cu reducţie de sfeclă coaptă şi sos de piper verde

Mod de preparare

Mușchiulețul fasonat se curăță de grăsime, se taie în 4 bucăți a câte 100g fiecare, se asezonează cu sare și se pune pe grătar câte 3 minute pe fiecare parte. Separat, într-o tigaie se pune untul la topit, după care se adaugă sfecla coaptă, se călește timp de 3-4 minute și se blenduiește până are consistența unei creme. Perele se scot din compot și se taie în felii subțiri. Perele și brânza de burduf se pun peste mușchiuleț și se bagă 5 minute la cuptor la 190 grade. Se servește pe farfurie cu reducția de sfeclă coaptă și sosul de piper verde.
Sos brun de legume: Morcovul, ceapa, ardeiul gras, țelina se taie cubulețe se adaugă usturoiul pisat și se călesc 5-10 minute la foc mic. După aceea se adaugă apă și se lasă la fiert. După ce acestea au
fiert se adaugă vinul roșu, foile de dafin, sare, piper și se blenduiesc până se obține o consistență cremoasă.
Sos de piper verde: Se pune în tigaie untul la topit unde se adaugă piperul verde boabe și se călește timp de 2-3 minute după care se adaugă sosul brun de legume. Se va lăsa să fiarbă cca. 5 minute la foc mic.


Poftă bună!

Navigare rapidă

Calendarul Sergiana Noutăți Gătește cu Sergiana