
Mod de preparare
Legumele, adică ceapa, usturoiul şi cartofii, plus verdeaţa se curăţă, se spală bine, pentru ca împreună cu carnea să se dea apoi prin maşina de tocat. După preferinţă, se poate da cartoful pe o răzătoare fină, situaţie în care nu se mai trece prin maşina de tocat, dar se stoarce de zeamă.
Tocătura rezultată se amestecă cu ouăle crude, sare, piper şi pesmet. Operaţiunea continuă până când se obţine o pastă bine omogenizată.
Dacă mâna nu este calibrată pentru 20-30 de grame, puteţi să vă ajutaţi cu un cântar de bucătărie.
Este recomandat ca din 20-30 de grame de amestec să realizaţi câte o bilă ce va deveni chifteluţă specială. Aşa nu vor fi prea mari, se vor prăji relativ repede şi uniform, iar dacă reuşiţi să vă calibraţi ochiul şi mâna pentru 25 de grame, puteţi realiza o producţie bogată de circa 50 de chifteluţe, iar asta înseamnă 10 porţii generoase a câte 5 speciale!
Pe foc aveţi deja pregătită o tigaie cu ulei încins la 150 de grade în care veţi prăji chifteluţele. Va fi greu să rezistaţi tentaţiei de a gusta, dar faceţi-o cu prudenţă,… să nu vă ardeţi!